Het jaar 2018 is bijna weer begonnen!

In deze koude periode is het leuk om na te denken waar u uw vakantie wilt doorbrengen.

Wilt u gegarandeerd zijn van een plekje op onze leuke camping? Dan is reserveren mogelijk vanaf 2 januari a.s. via e-mail of telefoon.

Wij zien uw reservering graag tegemoet!

Tot ziens op "Ons Weitje''

IMG 1868

Ondanks het niet zo beste voorjaar is het nog steeds gezellig druk op "Ons Weitje". Het is natuurlijk vreemd dat het in het voorjaar kouder is als tijdens de Kerstdagen. Klimaatverandering?! Maar ook tijdens minder mooi weer kan er natuurlijk genoeg gedaan worden in het Zeeuwse. Denk daarbij maar eens  aan een moooie fietstocht of een heerlijke strandwandeling of een dagje Middelburg met z'n vele monumenten en gezellige terassen. De komende maanden is er ook weer veel te beleven hier aan de kust. Te denken valt aan festival Onderstroom, de kermis, Mosselfeesten, City of Dance, rescue Vlissingen, folkloristische dag, summermarket by the see, ringrijden, de toeristenmarkten. Kortom te veel om op te noemen. Ook op "Ons Weitje"worden weer activiteiten gepland voor de komende maanden. 

Op het land is er ook volop werk. Onkruid bestrijden, de gewassen bekijken hoe ze er bij staan, hoe de groei gaat etc. De afgelopen week is er weer een rondleiding geweest langs onze gewassen. Er wordt daarbij uitleg gegeven betreffende de plantkundige zaken maar ook zaken rondom de afzet van ons produkt. De technieken die gebruikt worden etc. Kortom zeer leerzaam voor jong en oud.

In onze uilenkist liggen momenteel 8 eieren. Nu is het wachten tot deze uitkomen en dan kunnen we zien hoeveel kleine uiltjes er zijn. Altijd weer spannend. Je ziet de uilen in de schemer uit vliegen om voedsel te verzamelen,muizen. Je hoort ze niet, ze vliegen heel stil naar buiten. Je moet dus geluk hebben om ze te zien.

We wachten af. We wachten ook op de mooie zomer die in aantocht is. Hopelijk wordt het een zonnige en mooie zomer voor iedereen.

We zien U graag komen  op "Ons weitje"!

Op onze minicamping is het kapeerseizoen langzaam weer begonnen. Het weer hielp helaas niet echt mee de Paasdagen, maar desalnietemin hadden we toch veel gasten.

Het komende seizoen hebben we natuurlijk weer heel wat activiteiten voor ieder wat wils. Ook kunt U uiteraard zelf tips geven. Er is de komende maanden ook weer veel te doen in de omgeving.

Zoals bevoorbeeld een grote boekenmarkt in Middelburg, het Bevrijdingsfestival in Vlissingen, de de Ruytermarkt in Vlissingen, Nationale Molendag of kijken naar een wedstrijd van de ringrijders. En natuurlijk genieten van de natuur rondom "Ons Weitje", strand, duinen en bos en niet te vergeten de vele mooie luchten in de avond als de zon ondergaat.

In onze recratieruimte Onder "t Uulegat zijn er nieuwe spelletjes voor de kinderen en is er een sjoelbak neergezet. Dus ook bij slecht weer kan men genieten.

Op het land gaat het ook langzaam beginnen. Na een lange natte winter, ziet het er nu gunstig uit om te gaan zaaien en poten.

Kortom kom gewoon genieten van een prachtig plakej langs de Walcherse kust!

 

 

Het kampeerseizoen 2015 is ten einde, ook al lijkt het in deze novemberdagen meer voorjaar als herfst met temperaturen van meer dan 15 graden!

Voor ons is het een goed kampeerseizoen geweest met veel gezeliige gasten en redelijk tot goed weer. Er zijn weer vele activiteiten georganiseerd zoals eeen barbecue, een excursie met de boswachter, waterspelletjes voor de kinderen (en volwassenen!), een wandeling langs de door ons geteelde gewassen of zo maar gezellig een borreltje drinken met z'n allen bij de vuurkorf.

Momenteel worden de laatste suikerbieten van het land gehaald en kan er wintertarwe ingezaaid worden. Het landwerk is nu vrij ver gereed, dus de komende weken wordt het rustiger.

Vanaf 2 januari kunt U weer reserveren en hopen we U te mogen ontmoeten op onze minicamping.

Afgelopen weken is er keihard gewerkt om de nieuwe recreatieruimte te kunnen openen. En dat is met medewerking van vrienden en behulpzame campinggasten dan ook gelukt. Het is een prachtige ruimte geworden waar men heerlijk wat kan drinken, een potje poolbiljart spelen of gewoon lekker even bijkletsen met elkaar. Een groot deel van de oude schuur is intact gelaten en aangevuld met moderne objecten  in de  sfeer  van zon, zee en strand.  We hebben de ruimte officieel geopend met een gezellige barbecue en een drankje. De nieuwe recreatieruimte heeft ook een andere naam gekregen, namelijk Onder het uulegat. In de oude schuur zit namelijk een nest met kerkuilen, die daar al jaren vertoeven en die in en uitvliegen uit een gat in de schuur, het uulegat dus. Kortom kom gauw eens kijken en zie met eigen ogen hoe mooi het geworden is!

Hieronder een aantal foto's van de opening die overigens erg gezellig was!

 

DSC02763

 

DSC02795

DSC02746

DSC02782

DSC02787

DSC02814

DSC02809

DSC02815

DSC02778

Op dit moment, de meivakantie is het lekker druk op de camping. Na een paar stormachtige dagen is het nu weer heerlijk vertoeven. Het duurde even voordat we er weer aan toe kwamen om een update te plaatsen, maar we hebben dan ook niet stilgezeten.

Ruim twee weken geleden zijn we begonnen met het poten van de eerste aardappelen op het land. Dit ging nogal moeizaam omdat de ondergrond nog vrij vochtig was waardoor de grond niet fijn genoeg was om hier een mooie aardappelrug van te maken. We zijn begonnen om met een eg de koppen van de grond open te halen zodat de grond door het toen zonnige weer en wind nog even goed bij kon trekken.

 

DSC 1017

 

Na een paar dagen geduld zijn we verder gegaan met een rotorkopeg om de laatste grond fijn te maken. Op sommige plekken moest dit meerdere keren omdat de grond onderin nog steeds erg vochtig was. Hierdoor draaiden we met de rotoreg de grond in elkaar in plaats van uit elkaar.

 

DSC 1034

 

Hierna konden we de pootaardappelen poten en uit eindelijk de ruggen frezen.

 

Hieronder is de machine te zien die de pootaardappelen onder een grondbed stopt.

 

DSC 1040

 

Nadat dit perceel klaar was is er eerst kunstmest over gestrooid en daarna zijn de ruggen gefreesd. Het verschil van beide ruggen na de bewerking is te zien op de volgende foto.

 

DSC 1051

 

Ook op de camping is er gewerkt. Zo zijn alle vlonders weer naar beneden gehaald, de moestuin weer gevuld door de tuinman en zijn we al een eindje met de nieuwe recreatieruimte.

DSC 1005

DSC 1058

 

Zo is ondertussen de vloer volledig klaar, de bar gemetseld, en het eerste kozijn geplaatst. We hopen voor het hoogseizoen dit officieel te kunnen openen!

 

De eerste gasten zijn gearriveerd en hebben alles opgebouwd vooor een mooi en zonnig seizoen. Op Paaszondag hebben we het seizoen ingeluid met een hapje en een drankje. Dit was erg gezellig!

DSC 0975

 

Momenteel wordt er volop gewerkt aan een nieuwe recreatieruimte in de oude schuur. We willen hier een mooie ontmoetingsruimte van maken voor jong en oud, waar men gezellig kan zitten en kan biljarten, schaken etc. Ook komt er de mogelijkheid om gezellig met elkaar wat te drinken en te snacken aan de bar. U kunt hier dan ook alleen of gezamelijk kijken naar uw favoriete programma"s op de televisie. We houden u op de hoogte van de vorderingen. Heeft U tips of een idee, laat het ons dan even weten.

DSC 1008

Van harte welkom op onze splinternieuwe website. Wij hopen dat we u een goed beeld kunnen geven van de voorzieningen die wij u aan kunnen bieden en hopen u dit seizoen (weer) te mogen verwelkomen op onze mooie minicamping! U kunt nu rechtstreeks via de website reserveren. Dit kunt u terug vinden onder het kopje ''reserveren''. Hier is dan ook direct zichtbaar of er plaats is op de camping. Op de website houden we U op de hoogte van alles rondom onze minicamping en bedrijf. Dit is terug te vinden onder het kopje "nieuws'' op de homepagina.  Dus kijk regelmatig op de site voor het laatste nieuws en de laatste evenementen. Momenteel zijn we nog volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Voor de natuurliefhebbers hebben we alvast een afspraak gemaakt met de boswachter. Op 15 mei kunt U mee naar de eendenkooi in Oostkapelle. Geef u snel op, want de groep mag niet groter zijn dan twintig personen. Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid om uilen ballen (Uitwerpselen van een uil) uit te pluizen. Hier komen vaak muizen kaakjes en botjes uit. De camping gaat open op zaterdag 28 Maart a.s. U bent dan weer van harte welkom!

 Tot snel op "Ons Weitje"!