Op dit moment, de meivakantie is het lekker druk op de camping. Na een paar stormachtige dagen is het nu weer heerlijk vertoeven. Het duurde even voordat we er weer aan toe kwamen om een update te plaatsen, maar we hebben dan ook niet stilgezeten.

Ruim twee weken geleden zijn we begonnen met het poten van de eerste aardappelen op het land. Dit ging nogal moeizaam omdat de ondergrond nog vrij vochtig was waardoor de grond niet fijn genoeg was om hier een mooie aardappelrug van te maken. We zijn begonnen om met een eg de koppen van de grond open te halen zodat de grond door het toen zonnige weer en wind nog even goed bij kon trekken.

 

DSC 1017

 

Na een paar dagen geduld zijn we verder gegaan met een rotorkopeg om de laatste grond fijn te maken. Op sommige plekken moest dit meerdere keren omdat de grond onderin nog steeds erg vochtig was. Hierdoor draaiden we met de rotoreg de grond in elkaar in plaats van uit elkaar.

 

DSC 1034

 

Hierna konden we de pootaardappelen poten en uit eindelijk de ruggen frezen.

 

Hieronder is de machine te zien die de pootaardappelen onder een grondbed stopt.

 

DSC 1040

 

Nadat dit perceel klaar was is er eerst kunstmest over gestrooid en daarna zijn de ruggen gefreesd. Het verschil van beide ruggen na de bewerking is te zien op de volgende foto.

 

DSC 1051

 

Ook op de camping is er gewerkt. Zo zijn alle vlonders weer naar beneden gehaald, de moestuin weer gevuld door de tuinman en zijn we al een eindje met de nieuwe recreatieruimte.

DSC 1005

DSC 1058

 

Zo is ondertussen de vloer volledig klaar, de bar gemetseld, en het eerste kozijn geplaatst. We hopen voor het hoogseizoen dit officieel te kunnen openen!